Doprava nad 2.000 Kč zdarma

Poznejte ambasadorské trio KOLIMAX

Tvoří jej 3 profesionální čeští šéfkuchaři. Spojuje je jedna věc: v práci si oblíbili nádobí z Javorníka. Poctivé české kousky odolných hrnců a pánví provázejí kuchařské výkony mistrů oboru v oblíbených pražských restauracích Čestr, JK Gastro House i v Rezidenci u jezera v Písečné v Jeseníkách. Proč milují KOLIMAX?

 

Pavel Brichzin: Čestr

Pavla Brichzina najdete kralovat kuchyni restaurace Čestr na pražských Vinohradech. Je třeba vědět, že za Čestrem stojí Ambiente

Pokud jste tento název dosud neslyšeli, vězte, že tato značka stvořila hotové gastro impérium. Pod její taktovkou se rodí chuťové symfonie také v podnicích Eska, U Kalendů či La Degustation Bohême Bourgeoise.

Maso z českých chovů

Podnik Čestr pohostí najednou až 150 gurmetů a pracuje v něm 50 lidí. Tady hraje hlavní roli maso. Čestr je totiž zkratka pro „český strakatý skot”. 

Celé partie z čestru a přeštíka pečou na nízkou teplotu v unikátní sauně. Maso je pak mimořádně chutné, šťavnaté a křehké. Maso také dusí, vaří nebo grilují na dřevěném uhlí.

A nejsou to flákoty ledajaké – u chovatelů si vybírají konkrétní kusy dobytka. Dohlíží se na jejich stravu i zacházení. Maso pak sami kuchaři bourají a nechávají vyzrát. Vznikají zde pestré variace předkrmů a filírované prémiové steaky s přílohami a omáčkami.

Čerstvé a sezónní

V kuchyni pracují pouze se sezónními ingrediencemi: zeleninou, ovocem a bylinkami, které v danou roční dobu vypěstují tuzemští dodavatelé. 

Hovězí maso dodává Amaso z Jenče, Farma Rudimov v Bílých Karpatech nebo Havlíkův dvůr v Českém ráji. Na jaře a na podzim spolupracují také se sběračem Martinem Mňukem, který z lesů nosí čerstvé houby (hlavně hřiby, lišky, kováře a stročky). 

Smažené i vařené s KOLIMAX

Pro přípravu mnoha pokrmů se Čestru skvěle hodí pánve KOLIMAX s nepřilnavým povrchem. Oblíbená je v rukou Pavla Brichzina zejména pánev FLONAX COMFORT, průměr 26 cm.

V kuchyni jedné z nejvyhledávanějších pražských restaurací jsou pánve vystavené mimořádné zátěži a občas je třeba některé kousky opatřit novým povrchem

Oceňovaná je pak možnost opakovaného nástřiku nepřilnavého povrchu. 

Ceníme si možnost opětovné renovace pánví FLONAX COMFORT, které v kuchyni dlouhodobě používáme. Pravidelně si je necháváme opravovat. Tím šetříme životní prostředí. Jde také o cenovou výhodnost oproti nákupu pánví nových. Firmu Kolimax jsme si vedle toho oblíbili pro vysokou kvalitu výrobků, protože zvládnou i profesionální kuchyň. A těší nás, že můžeme podporovat výrobu v České republice.” 

 

Jiří Halamka: JK Gastro House

Jiří Halamka, vítěz MasterChef Česko 2016 šéfuje jiné pražské restauraci, JK Gastro House. Do července 2024 jste ji mohli najít v srdci Prahy, na Starém Městě.

Přestože aktuálně hledá pro svou vysokou gastronomii nové prostory, příběh této kuchyně je stále veden láskou k tradičnímu českému jídlu a touze přinést ho do moderního světa. 

Koncept JK Gastro House podává hostům pravou chuť české kuchyně s nádechem moderního pojetí. Jejich krédo je prosté – kvalita leží v jednoduchosti a v použití výhradně místních surovin, které zdůrazňují autenticitu pokrmů.

Tradičně s trpělivostí

Z rukou Jiřího Halamky nečekejte načechrané složité pokrmy. Můžete se těšit na tradiční česká jídla v prvorepublikovém styluVšechny omáčky připravuje s trpělivostí, kterou naše klasická kuchyně vyžaduje. Nenajdete v nich žádnou mouku ani jiná zahušťovadla, pouze přírodní ingredience.

Halamkův přístup k vaření vystihuje jednoduchost, autenticita a respekt k tradici. Česká kuchyně v jeho pojetí získává zasloužený kredit díky použití prvotřídních lokálních surovin a pečlivé přípravě

Nepřekvapí, že mezi jeho stálé pražské strávníky patří třeba Miss ČR 2018 Iveta Maurerová.

KOLIMAX v pravých rukou

Na co nedá Jiří Halamka při vaření dopustit? Jsou to především praktické nerezové hrnce se skleněnými poklicemi řady PROFESSIONAL.

Na hrncích KOLIMAX oceňuji hlavně jejich objemovou variabilitu. Z celé řady používám prakticky všechny, od nejmenšího rendlíku, po pořádný hrnec. V něm připravuji hlavně kuřecí vývar.

Jiří Felbaba: Rezidence u Jezera

Jiřího Felbabu a jeho manželku potkáte na dohled jeskyně Na Špičáku. Správně, tentokrát jsme v Jeseníkách. Za lahodnými pokrmy kuchyně Rezidence u Jezera se sem sjíždí gastro nadšenci z celého kraje. Není divu – situovaná je při silnici spojující Písečnou a Supíkovice.

Nachází se navíc u pískovny, známého místa pro letní koupání. Nabízí vynikající služby v příjemném prostředí. Prostorný interiér voní novotou, čistotou a dřevem. Dřevěné doplňky a prvky obecně jesenických hvozdů a světlé dřevo tu najdete všude.

Hlavnímu restauračnímu sálu dřevo prostě dominuje. Mezi velkými okny přitahuje pozornost nádherný kamenný krb s praskajícími poleny. Ten slouží kromě zimního zahřívání hostů i ke grilování šunky či přípravě grilovaného kolena přímo před očima návštěvníků. 

Menu, kde si vybrete

Nabídka pokrmů Rezidence u jezera je stejně pestrá jako příroda Jesenicka. Kromě obligátních předkrmů a polévek tu manželé Felbabovi podávají pokrmy z čerstvých ryb a drůbežího masa. 

Špičkou je zde ovšem zvěřina a hovězí. Lístku vévodí vyzrálý steak z pravé svíčkové nebo dančí guláš s houskovým knedlíkem.

Tradiční nádobí pro tradiční kuchyni

Kuchyně je zde rovněž tradiční, poctivá a klasická. Není divu, že do ní patří i nádobí KOLIMAXJiří Felbaba dlouhé roky nedá dopustit hlavně na největší nerezovou pánev KLASIK. 

Nerezové nádobí nesmí v kuchyni chybět. Na pánvích z Javorníka mám rád jejich jednoduchost. Jsou spolehlivé a pokud umíte nerez při vaření správně používat, na přípravu řady pokrmů prostě nic lepšího nenajdete. 

KOLIMAX je značka pro všechny kuchaře

Pravé české nádobí z Javorníka si nachází cestu do tisíců českých kuchyní.

Je jedno, zda jde o ty profesionální nebo ty, kde voní domácí pohoda. Kuchaři, kteří volí KOLIMAX, mají jedno společné – vybírají si prověřenou odolnou kvalitu, na kterou je roky spoleh.

Na většinu pánví a hrnců dostanete prodlouženou záruku 5 až 10 let. Chlubíme se téměř 0 % reklamací. Všechny kousky mají akumulační sendvičová dna a šetří čas i energii. Nádobí navíc odesíláme extrémně rychle.

Objednejte si vybraný kousek z více než 10 designových řad a radujte se z dobrého jídla.  

 
Financováno EU